Xams Services helpt uw bedrijf op weg! Hiervoor maken we gebruik van onze digitale toolbox.
Leun op onze expertise op vlak van IT en Finance en breng meer transparantie binnen uw bedrijf.

Meer transparantie leidt tot meer gefundeerde beslissingen!
En betere beslissingen zorgen ervoor dat je altijd een stapje voor blijft!

 

Neem een kijkje in de Xams Services “Just More” toolbox

 

 

Ongeacht welk type bedrijf u leidt, uw bedrijf wordt gerund door mensen. Hoe meer u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw werknemers gewapend zijn met de nodige informatie en hulpmiddelen, hoe beter uw bedrijf zal bloeien. Een goed functionerend en gebruiksvriendelijk ERP (Enterprise Resource Planning) pakket is hierbij essentieel.

Bij Xams Services vertrouwen we in Microsoft Dynamics Nav. Dynamics Nav biedt zowel kleine als middelgrote bedrijven de controle over de essentiële zakelijke processen, de precisie om de toeleveringsketen te perfectioneren en het inzicht dat werknemers nodig hebben. Dynamics Nav is verder ook een heel schaalbaar ERP pakket dat samen met uw bedrijf meegroeit en naadloos koppelt met veel standaard bedrijfsapplicaties zoals Office 365, Outlook, SharePoint, Power BI, …
Ontdek hier nog meer voordelen die Microsoft Dynamics Nav biedt aan grote en kleine bedrijven.

Natuurlijk is ieder bedrijf wel uniek op zijn eigen manier. Xams Services helpt de specifieke noden van uw bedrijf te analyseren en te vertalen naar de wereld van Dynamics Nav. Ons team bestaat uit senior consultants met jarenlange ervaring in verschillende trajecten. Reken op ons voor onafhankelijk en eerlijk advies over Dynamics Nav, het inzetten van nieuwe implementaties, ondersteuning van lopende dossiers, migraties van oud naar nieuw en praktische opleidingen. We vinden het steeds belangrijk om een goede vertrouwensband te hebben met onze klanten en hen te helpen te evolueren naar meer efficiëntie in het digitale tijdperk.

Xams Services bezit enkele in-house applicaties en strategische partnerships om Dynamics Nav nog naar een hoger niveau te tillen. Ontdek bijvoorbeeld X-Scan, de oplossing voor geautomatiseerd magazijnbeheer.
 

 

 

Xams Services denkt steeds met u mee om een gepaste IT-oplossing te vinden die past binnen uw budget maar toch gericht is naar de toekomst. Schaalbaarheid, gemak van onderhoud en betrouwbaarheid van de infrastructuur zijn hierbij essentiële waarden, die diep vervat zijn in onze aanpak.

Als klant kunt u kiezen voor de traditionele installatie op eigen servers, maar ook voor een lichte cloud-oplossing, waarbij de zorgen rond serverbeheer op een zeer budgetvriendelijke manier uitbesteed worden. Samen met u en uw team bekijken we graag de beste oplossing.

Xams Services voorziet u ook van de middelen om uw IT-infrastructuur te monitoren. Zo kan uw IT-team makkelijk garanderen dat alles vlot verloopt en komt u minder vlug voor verrassingen te staan. Deze verrassingen zijn vaak kostelijk omdat ze veel van uw werknemers verhinderen van hun dagelijkse flow uit te voeren en die wilt u dus kost wat kost vermijden.
Onze in-house ontwikkelde X-Monitoring tool zorgt ervoor dat u steeds up-and-running blijft. Het houdt onder meer rekening met zaken als disk space en gezondheid van services en databases.


 

 

 

Xams Services helpt uw financiële flow te streamlinen. Onze finance specialisten begeleiden de financiële afdeling van uw bedrijf op diverse domeinen zoals:

 • dagelijkse werkzaamheden,
 • cost accounting,
 • analytisch boekhouden,
 • budgetten beheren,
 • functionele rapporteringen,
 • rapporteringen voor management,
 • KPI’s en dashboards …

We helpen u met alle functionele vragen en bieden zo een betrouwbaar klankbord voor u en uw werknemers.


Xams Services werkt samen met Jet Reports om geavanceerde rapportering binnen uw financiële afdeling te voorzien.

Krijg onmiddellijk meer inzicht op verschillende vlakken:

 • Creëer complete zichtbaarheid door informatie uit verschillende bedrijfsystemen samen te brengen.
 • Haal automatisch gegevens op om de gewenste rapporten op te stellen. Vlot en simpel.
 • Vermijd fouten door automatisch gegevens te vernieuwen, zo simpel als op een knop drukken.
 • Werk vlot samen met anderen, want sharing is caring!
 • Krijg toegang tot de meest essentiële inzichten en klik door om een dieper beeld te krijgen. Op deze manier vermijdt u te verdrinken in data.

“Hoe?” vraagt u: met Jet Professional, een real-time rapportering oplossing in Microsoft Excel. Zo kunt u werken binnen een vertrouwde omgeving om een duidelijk financieel plaatje te schetsen. Jet Professional koppelt ook rechtstreeks met al uw bedrijfssystemen. Dit betekent dat u niet langer zakelijke gegevens hoeft te kopiëren en plakken in Excel, een proces dat vaak tot veel fouten en frustraties leidt.

Kortom met deze rapportering bespaart u tijd en verhoogt u productiviteit. Xams Services begeleidt u nauw bij het opzetten van de gehele flow en zorgt ervoor dat uw rapporten steeds inzichtelijk zijn en concreet de antwoorden geven op uw vragen.
 

Hoe gebruiken we onze “Just More” toolbox?

 

 

Door middel van een of meerdere interviews met de belangrijkste gebruikers (key-users) in uw team gaan we na wat de huidige obstakels zijn en wat de wensen en verwachtingen zijn voor het nieuwe ERP pakket.

Op basis hiervan maken we een gepersonaliseerd conceptdocument. Deze wordt aangevuld met een voorstelling van de mogelijke oplossingen in een klantgerichte Dynamics Nav demo-omgeving.

Zo kunt u reeds vroeg in het proces een beeld vormen van het eindresultaat.


 

 

 

Een belangrijk aspect om te slagen bij een implementatie is teamwork. Gebaseerd op het conceptdocument worden enkele workshops georganiseerd om de functionele aspecten op een dieper niveau te behandelen. Tijdens deze workshops wordt nagegaan waar automatisatie uw bedrijf vooruit zou helpen.

De nadruk wordt gelegd op:

 1. het identificeren van behoeftes van de dagelijkse gebruiker,
 2. het vervullen van de noden van het management.

Deze input leidt vervolgens tot een functionele analyse waarbij zoveel mogelijk met standaardfunctionaliteiten gewerkt wordt. Op deze manier zorgen we voor een meer schaalbare en budgetvriendelijke oplossing op maat van uw bedrijf.


 

 

 

Samen met onze technische medewerkers zorgen we voor de uitwerking en installatie van het vooropgezette plan. We gaan steeds zo pragmatisch en efficiënt mogelijk te werk om het budget onder controle te houden.

Ons streefdoel blijft om zo dicht mogelijk bij de aangeleverde standaard te blijven, maar waar nodig zijn we flexibel genoeg om geïndividualiseerde aanpassingen door te voeren. Hierbij kunnen we rekenen op zowel onze technische medewerkers, maar ook op excellente partnerships met specialisten in binnen- en buitenland. Zo garanderen we aan onze klanten de best mogelijke dienstverlening in een breed spectrum van domeinen. Onze leveranciers, partners en medewerkers zijn namelijk stuk voor stuk mensen met passie en gerichte vakkennis.


 

 

 

Tijdens elke stap van het traject trainen en begeleiden we de aangeduide key-users. In de meeste gevallen kiest de klant voor de vorm ‘Train de trainer’, waarbij de key-users opgeleid worden om vervolgens hun collega's en verdere eindgebruikers te begeleiden. Indien nodig kunnen wij ook instaan voor het opstellen van werkinstructies of het rechtstreeks trainen van de eindgebruikers.

We mikken op een efficiënte kennisoverdracht zodat u vlot op weg bent en aandacht kunt besteden aan het laten bloeien van uw bedrijf!